RICETTA DI “TEGLIA DI SPADA ALLE OLIVE”

RICETTA DIETA MEDITERRANEA.
“TEGLIA DI SPADA ALLE OLIVE”.
Una ricetta molte semplice per cucinare al meglio il pesce spada.

Ingredienti per 4 persone:

  • Pesce spada dello spessore di 1,5 cm circa: 4 fette
  • Farina: q.b.
  • Olio Extravergine di Oliva: q.b.
  • Patatine novelle: 300 gr
  • Pomodorini: 200 gr
  • Cipolla: 1
  • Olive nere: 1 manciata
  • Alloro: 1 foglia
  • Prezzemolo: q.b.
  • Sale: q.b.

Preparazione:

-Infarinare le fette di pesce spada e rosolarle in poco olio, raschiare o pelare le patate e cuocerle in acqua salata per 5\7 minuti.
-Scolarle e tagliarle a fettine o a spicchi, pelare i pomodori e tagliarli a pezzetti.
-Tritare grossolanamente la cipolla e soffriggerla in un paio di cucchiai di olio senza farle prendere colore.
-Unire i pomodori, l’alloro, un pò di prezzemolo e le olive, salare e cuocere per circa 5 minuti, accendere il forno a 180°.
-Ungere con l’olio una pirofila, versare sul fondo un pò di salsa di pomodoro, distribuirvi sopra un pò di patatine novelle quindi adagiarvi le fette di spada, accavallandole leggermente.
-Distribuire sul pesce la salsa rimasta e completare con le rimanenti patate.
-Condire con un giro d’olio, salare e cuocerte nel forno caldo per circa 15 minuti.

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RECIPE OF “THE SWORD OF OLIVE TRAY”

MEDITERRANEAN DIET RECIPE.
“OLIVE TRAY WITH SWORD”.
A very simple recipe to cook the best swordfish.

Ingredients for 4 people:

  • Swordfish with a thickness of 1.5 cm about: 4 slices
  • Flour: q.b.
  • Extra Virgin Olive Oil: q.b.
  • New potatoes: 300 gr
  • Tomatoes: 200 gr
  • Onion: 1
  • Black olives: 1 handful
  • Leaf: 1 bay
  • Parsley: q.b.
  • Salt: q.b.

Preparation:

-Flour the slices of swordfish and fry in a little oil, scrape or peel the potatoes and cook in salted water for 5 \ 7 minutes.
-Drain and cut into slices or wedges, peel the tomatoes and cut into small pieces.
-Chop roughly the onion and fry in a couple of tablespoons of olive oil without letting them brown.
-Join tomatoes, bay leaf, a little parsley and olives, salt and cook for about 5 minutes, turn the oven to 180 °.
-Grease with oil a baking dish, pour on the bottom a little tomato sauce, spread some new potatoes then carefully lay down slices of sword, accavallandole slightly.
-Distribute the remaining sauce over the fish and finish with the remaining potatoes.
-Season with a dribble of olive oil, salt and cuocerte in hot oven for about 15 minutes.

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