RICETTA DI “SALSA AI FUNGHI PORCINI”

RICETTA DIETA MEDITERRANEA.
“SALSA AI FUNGHI PORCINI”.
La Salsa ai Funghi Porcini
è un ottima salsetta nella sua semplicità, fantastica per assaporare i funghi in tutta la sua bontà.
I porcini sono funghi usati sin dall’antica gastronomia. I Romani li chiamavano Suillus per il loro aspetto grassoccio e tozzo. Nelle storiche regioni della Dieta Mediterranea in vernacolo questi funghi vengono chiamati “Silli”. Non a caso nel Sud Italia, patria della Dieta Mediterranea, i porcini sono funghi abbastanza diffusi, molto conosciuti e usati abbondantemente in cucina.

Dosi per 4 persone, tempo di preparazione: 1 ora circa.

Ingredienti:

  • Porcini secchi: 50 gr
  • Olio Extra Vergine di Oliva: q.b.
  • Trito di cipolla rossa:2 cucchiai
  • Brodo di carne: 1 bicchiere a metà

Preparazione:
- Mettere i funghi in acqua fredda per un’ora e poi lavare.
- In una padella abbastanza larga mettere un po’ d’olio extra vergine d’oliva, il trito di cipolla rossa, i funghi e il brodo.
- Far cuocere a fuoco lento aggiungendo, se necessario, acqua.
- Quando i funghi sono del tutto cotti dovrà rimanere nella padella un po’ di salsa.
- Ottima con le tagliatelle spolverate con parmigiano.

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RECIPE “SAUCE WITH MUSHROOM”

MEDITERRANEAN DIET RECIPE.
“MUSHROOM SAUCE”.
The Porcini Mushroom Sauce is an excellent sauce in its simplicity, great to taste the mushrooms in all its goodness.
Porcini mushrooms are used since ancient cuisine. The Romans called them Suillus their looks plump and squat. In the historic regions of the Mediterranean Diet in the vernacular these mushrooms are called “Silli”. Not by chance in South Italy, home of the Mediterranean diet, the porcini mushrooms are pretty popular, well known and used abundantly in cooking.

Serves 4, preparation time: 1 hour.

Ingredients:

  • Dried porcini: 50 gr
  • Extra Virgin Olive Oil: q.b.
  • Chopped red onion: two tablespoons
  • Meat broth: 1 glass half

Preparation:

- Put the mushrooms in cold water for an hour and then wash them.
- In a pan large enough to put a little ‘extra virgin olive oil, chopped red onion, mushrooms and broth.
- Cook on low flame adding, if necessary, water.
- When the mushrooms are fully cooked in the pan will have to stay a little ‘sauce.
- Excellent with noodles sprinkled with parmesan cheese.

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