RICETTA DI “GRATIN DI FAGIOLINI”

RICETTA DIETA MEDITERRANEA.
“GRATI DI FAGIOLINI”.

Ingredienti per 4 persone:

  • Fagiolini verdi: 300 gr
  • Patate: 300 gr
  • Uova: 2
  • Farina: 1 cucchiaio
  • Grana grattugiato: 1 manciata
  • Olio extravergine di Oliva: 30 gr
  • Sale: q.b.

Preparazione:

-Spuntare i fagiolini e cuocerli in acqua salata per 10 minuti o finchè saranno morbidi ma ancora croccanti.
-Sbucciare le patate, tagliarle a dadini e cuocerle in acqua salata per 5 minuti circa o finchè saranno morbide.
-Accendere il forno a 180°, sbattere le uova con il grana e la farina poi unire l’olio.
-Amalgamare 2\3 del composto a fagiolini e patate e versare nella pirofila.
-Ricoprire con il rimanente composto di uova e cuocere nel forno caldo per 40 minuti circa.
-Servire caldo o tiepido.

A cura di 1 mese in cucina. Menù e idee per tutti i giorni.

RECIPE “GRATIN OF BEANS”

RECIPE MEDITERRANEAN DIET.
“GRATEFUL OF BEANS”.

Ingredients for 4 people:

  • Green beans: 300 gr
  • Potatoes: 300 gr
  • Eggs: 2
  • Flour: 1 tbsp
  • Grated Grana: 1 handful
  • Extra Virgin Olive Oil: 30 gr
  • Salt: to taste.

Preparation:

-Tick the green beans and cook them in salted water for 10 minutes or until they are soft but still crunchy.
-Peel the potatoes, cut into cubes and cook in salted water for about 5 minutes or until they are soft.
-Turn the oven to 180 °, beat the eggs with the grain and flour, then add the oil.
-Amalgamate 2\3 of the compound in green beans and potatoes and pour into baking dish.
-Cover with remaining egg mixture and bake in the preheated oven for about 40 minutes.
-To serve hot or warm.

Edited by 1 month in the kitchen. And menu ideas for every day.

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